DataBride Implementatie

Hoe verloopt de invoering van DataBride in de bruidsmodewinkel.

Zeg JA tegen DataBride
Heeft u een bruidsmode winkel en vraagt u zich af of DataBride een goede keuze is voor uw winkel dan zeggen wij uiteraard volmondig JA.  Maar het is uiteraard beter als u deze keuze zelf maakt en dat kan na het zien van een demo van DataBride bij u op locatie of bij ons in Schagen. Tijdens de demo nemen wij uitgebreid de tijd om de mogelijkheden van DataBride te tonen waarbij wij heel praktisch een bruid volgen in het systeem vanaf het moment waarop de bruid de afspraak maakt tot en met het moment waarop u de bruidskleding definitief heeft geleverd. Een afspraak voor een demo maakt u eenvoudig door een mailtje te sturen of even telefonisch contact met ons op te nemen.  Een demo is uiteraard geheel vrijblijvend en verplicht u tot niks.

DataBride kopen of in de cloud werken
Er zijn winkels die een duidelijke voorkeur hebben voor het werken met een lokale versie in de eigen winkel of voor het werken in de cloud.  Allereerst kiest u waar u zich prettig bijvoelt. Er zijn altijd ondernemers die liever hun eigen gegevens "in huis" hebben en niet afhankelijk zijn van een internetverbinding. Uiteraard is daar iets voor te zetten en DataBride voorziet daar natuurlijk in.  Andere winkels zien de voordelen van het zorgeloos werken in de cloud. Niet meer zelf investeren in een eigen server, backup of virusbeveiliging. 
Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en voordelen van beide oplossingen

U koopt DataBride voor uw eigen PC of Server
Wanneer u ervoor heeft gekozen DataBride aan te schaffen voor uw eigen pc of server dan wordt het pakket bij u geinstalleerd op uw pc of server. Heeft u zelf een ICT leverancier die uw computers of server beheert dan installeren wij DataBride uiteraard in overleg met deze partij.

U neemt een abonnenement op DataBride Cloud
Werkt u liever in de cloud dan sluiten we een abonnement af waarmee u zorgeloos in de cloud kunt werken. U krijgt standaard 2 inlognamen en wij helpen u uiteraard bij het voor de eerste maal inloggen in DataBride.

Hoe gaat u vervolgens van start?
Wanneer alles gereed is om met DataBride te werken lokaal of in de cloud dan kunt u gaan beginnen met het inrichten van het DataBride systeem. Onder inrichten verstaan we het invoeren van de gegevens van uw leveranciers, artikelgroepen en artikelen. 

Instructie
Wanneer u de zogenaamde stamgegevens heeft ingevoerd (zie vorige punt) dan kunt u ervoor kiezen om instructie op locatie te ontvangen. Samen met de medewerkers die met DataBride moeten gaan werken krijgt u een dagdeel instructie .

Invoeren klanten en afspraken
Na de instructie start u met het invoeren van de klantgegevens en de afspraken van de klanten die nog moeten trouwen en dus nog afgeleverd moeten worden.  De combinatie van instructie gevolgd door het invoeren van de klanten en afspraken geeft een goede basis om te gaan starten met DataBride in de winkel.

Starten in de winkel
Wanneer u de gegevens van de klanten die nog afgeleverd moeten worden heeft ingevoerd bent u er helemaal klaar voor om te starten.